Továbbképzés logopédusoknak

Dr. Martin F. Schwartz dadogásterápiáját Feketéné Gacsó Mária és Kovács Benedek honosította, az érintettek hathatós segítségével. A terápiát egyéni és csoportos formában is lehet végezni. Ennek a behaviorista módszernek (röviden) a lényege, hogy a megfelelő légzésformát (air-flow), a beszédszándék felfüggesztését és a magánhangzó lassítását sajátítsa el az érintett, egyre nehezedő feladatokban.

A terápiát négy nagyobb egységre bontottuk (Alapozó I. , Alapozó II. , Véglegesítő, Utánkövető), és célunk az, hogy a néma légzéstől idővel eljussunk az előadás megtartásáig, és a stabil élőbeszédig.

Azon kollégáknak ajánljuk a módszert, akik foglalkoznak 14 éven felüli dadogókkal, és egy strukturált terápiát szeretnének megismerni.

Távlati célunk az, hogy minden régióban legyen olyan szakember, aki jóminőségben tudja tartani a Soha többé dadogás terápiát.

Ehhez minden segítséget meg szeretnénk adni: A tanfolyam során, az elméleti áttekintés mellett, nagy szerepet szánunk a gyakorlatnak is. A kurzus során hospitálás és esetmegbeszélés is lesz. Természetesen a különböző trükkök és fogások mellett megosztjuk a kollégákkal a több, mint 8 éve gyűlő gyakorlóanyagokat is.

Aki mélyebben beleásná magát ebbe a terápiába, és vállal ilyen foglalkozást, annak plusz konzultációs és hospitálási lehetőséget nyújtunk.

A tanfolyam két szombati napon kerül megrendezésre, ára 25.000 Forint. Az ár tartalmazza a könyvet, a munkafüzetet, a honosított terápia leírását és a gyakorlóanyagokat.

Tematika

Első nap: Bevezetés,  A serdülő és felnőtt dadogók. A terápia eredete-elmélete és a honosítás, A terápia felépítése, A passzív légzés (gyakorlat is), A beszédszándék felfüggesztése (gyakorlat is), A lassítás fajtái, Alapozó I. , Alapozó II. , Véglegesítő , Utánkövető

Második nap: A passzív légzés leellenőrzése, Alapozó I. (hospitálás), Alapozó II. (hospitálás) , Véglegesítő (hospitálás), Esetmegbeszélés, Próbaórák (gyakorlat) , Zárás

Jelentkezés

Ha kérdése lenne vagy jelentkezni szeretne továbbképzésünkre, írjon nekünk vagy jelentkezzen egy ide kapcsolódó, meghírdetett esemény oldalán!

Kapcsolódó tartalmak