III. DEMO-nap: Komplex iskolai képességfejlesztő program zsonglőrlabdákkal

Mit is takar a háromlabdás kaszkád módszer?

„A labdára irányuló figyelem, a mozgások irányítása, a szem és a kéz holisztikus észlelése a zsonglőrködés során állandó tréning az agynak. Az újabb gyakorlatok rendre újabb kihívást jelentenek az irányító rendszernek. A háromlabdás kaszkád sokféle hatása által csökkenti és akár teljesen meg is szünteti a teljesítményzavarokat, még ha maga a sajátos idegrendszeri szerveződés meg is marad…. A cél nem zsonglőrök nevelése, hanem az egyensúlyrendszeren keresztül a mozgás és az észlelés összehangolása, a kontroll funkciók fejlesztése és így a kognitív működés megalapozása.” (Tehetségműhely Közhasznú Alapítvány)

Aki szeretne többet hallani erről az új, hatékony terápiáról, vagy komolyan gondolkodik, hogy a 30 órás akkreditált képzésen részt vegyen, kapcsolódjon be a Démoszthenész Egyesület által szervezett online előadásba.

Logopédusoknak, fejlesztő pedagógusoknak különösen ajánlott. A foglalkozásokon idegrendszeri alapozásra és motiválásra egyaránt alkalmas.

Előadók

  • Szabó Krisztina –  a „Háromlabdás kaszkád-iskolai  képességeket fejlesztő” módszer kidolgozója, tanító, mozgásfejlesztő pedagógus, szociális cirkusz tréner ,gyerek-, felnőtt- és rehabilitációs Zumba® oktató, Tehetségműhely Közhasznú Alapítvány mozgásmentora
  • Dr. habil. Gyarmathy Éva PhD – klinikai és neveléslélektani szakpszichológus, aki a zsonglőrködés tudományos hátterét fogja ismertetni.