Ternai Gabriella

Démoszthenész Egyesület tagja

Óvodáskorú DADOGÁS terápia + DISZKALKULIA diagnosztika és terápia

 

  • 1. Logopédusként elsősorban óvodáskorú gyerekek komplex dadogásterápiájával foglalkozom.

25 éve nagy örömmel együtt vezetünk ún. szülőcsoportos dadogásterápiás foglalkozásokat a módszer kitalálójával Mácsainé Hajós Katalinnal. Munkánkat pszichológus együttműködésével együtt végezzük.

Jelenleg Budapest belvárosában heti egy délelőtt tartjuk a csoportos foglalkozásokat. A legtöbb tantványunk budapesti vagy pest megyei. Szükség esetén országosan is elérhetőek vagyunk.

Csoportjaink egyéb kommunikációs- és beszédzavar kezelésére is nyitottak, pl. megkésett beszédfejlődés, diszfónia, mutizmus, stb.

2-6(-7) éves, dadogásban érinett gyerekek vizsgálata mellett szülőkonzultációt, tanácsadást is szívesen tartok.

  • 2. Logopédiai munkám másik területe a gyermek- és felnőttkori nyelvlökéses nyelés terápiája. Ez egy viszonylag rövidebb idejű, holisztikus szemléletű, jó hatásfokú logopédiai kezelési forma. A tanítványaim lelkes együttműködése és kitartó szorgalma fontos része a sikernek. 🙂 

A nyelvlökéses nyelés terápiáját egy, a Margit-híd budai hídfőjéhez közeli rendelőben végzem.

  • 3. A harmadik terület, ami a szívemhez közel áll az a diszkalkulia.

„Ternai Gabriella gyógypedagógus-logopédus, speciális pedagógia szakos tanár, szakvizsgázott pedagógiai terapeuta.

Dékány Judit lelkes tanítványa. Több mint 25 éves szoros munkakapcsolatuk hatására szakterülete a diszkalkulia diagnosztikája és terápiája. Aktívan részt vett a 2017-ben kiadott Diszkalkulia Pedagógiai Vizsgálata (DPV) diagnosztikus mérőeszközének, a diszkalkulia teszt megújításában, bemérésében.

Az utóbbi évtizedben a számolási zavarral foglalkozó tanfolyamok, továbbképzések és konferenciák gyakran felkért, gyakorlatközpontú előadója. Emellett – a témában – az ELTE-GYFK rendszeres, külső, óraadó oktatója.”

 

Elérhetőségek

Kezelt beszédhibák 3-6 éves kor között

  • dadogás

Kezelt beszédhibák 6-18 éves kor között

  • nyelvlökéses nyelés
  • diszkalkulia

Kezelt beszédhibák 18 éves kor felett

  • nyelvlökéses nyelés
  • diszkalkulia