Konferencia a felnőttkori diszlexiáról

Esemény adatai

Időpont: 2007. 05. 12. 00:00 - 23:59
Kategória: Szakmai konferenciák

Esemény leírása

A Démoszthenész Egyesület, mint a felnőtt beszédhibások érdekvédelmét vállaló közhasznú, nonprofit szervezet a verbális kommunikáció zavarában szenvedőkkel foglalkozik.

Az érdekvédelmi munka egyik területe – az igazságügyi szakértés – során azonban egyre nagyobb számban találkozunk azokkal a felnőttekkel, akik az írott nyelv zavarával küzdenek, diszlexiások. Emiatt felsőfokú tanulmányaik folytatása, pl. a nyelvvizsga letétele nehézségbe ütközik számukra.

Egyetértünk a Fogyatékosügyi Tanács szemléletével: „A fogyatékos fiatalok számára – legyen bármilyen is az a fogyatékosság – nem a felmentés a legjobb megoldás, sokkal inkább a szakszerű segítség, hogy ugyanúgy meg tudjon felelni, mint bárki más. Tudniillik nem az egyetem lesz a legnagyobb ellenfél, hanem a munkaerőpiac.” A szakszerű segítség, speciális módszertan megtalálása érdekében foglalkozunk még a konferenciánkon az idegen nyelv elsajátításának lehetséges módjaival felnőttkori diszlexia esetében.

Téma

A felsőoktatásban résztvevő fogyatékosokra vonatkozó törvényekről… Hogyan élem meg az írásbeli kommunikáció zavarát a magam és gyermekem életében? Kezdjük az általános iskola felső tagozatában! Tapasztalataim és nyomon követésem diszlexiás tanulókkal Folytassuk a középiskolában. A diszlexia gyakorlati megközelítésben – az Öveges József Szakközépiskolában és Gimnáziumban A felnőttkori tanulási problémák – egy kísérlet kezdete a Zsigmond Király Főiskolán

Igazságügyi szakértői vizsgálatok a logopédiában A villámnyelvoktatás sikere diszlexiásoknál

Előadók

  • Fonyódi Ilona
  • Bogár Mihályné
  • Dr. Kovács Györgyné
  • Kovács Zsuzsanna
  • Sulyok Tamás
  • Krasznár Felícia
  • Makara György