Kinövi – híd a gyermekkori és felnőtt kommunikációs zavarok között

Esemény adatai

Időpont: 2007. 10. 20. 00:00 - 23:59
Kategória: Szakmai konferenciák

Esemény leírása

Konferenciánkon szeretnénk betekintést nyerni a felnőttkori kommunikációs akadályozottság gyökereibe, a gyermekkori beszédhibák javulásának esélyeibe, és fényt deríteni arra, hogy a hosszútávon fennálló kommunikációs zavaroknak milyen felnőttkori következményeivel kell számolnunk.

Témánkat – Kugler Gyöngyi pszichológus fő előadó felkérésével -, elsősorban pszichológiai szempontból kívánjuk megközelíteni.

A kamaszkori történések, tünetmentes időszakok után bekövetkezett visszaesések, a szülői és családi háttér kutatási eredményeinek további ismertetésére azokat a civil szervezeteket, beszédfogyatékos gyermekekkel és felnőttekkel foglalkozó egyesületeket és alapítványokat kérjük fel, akiknek ebben a témakörben tapasztalataik, mondanivalójuk van.

A konferencia egyben jó alkalom arra, hogy a logopédiai munkát végző civil szervezetek bemutatkozhassanak, szélesebb körben is megismertethessék céljaikat, feladataikat, munkájukat.

A konferencia programjában – hagyományaink szerint Őze Áron elnök úr beszélgetőpartnereként – egy újabb közéleti személyiséggel is megismerkedhetünk.