Logopédusok fóruma

Fórum szabályok
Tisztelt Fórumozók! Kérem olvassák el alaposan az alábbi szabályokat, mielőtt hozzászólásukkal megtisztelnek minket!

Kérem, hogy a különböző topicokban CSAK az adott témában éljenek észrevétellel, hozzászólással. A témától eltérő bejegyzést töröljük!
Különböző szakmai kérdésekben a Moderátor fenntartja a jogot arra, hogy az illetéktelen/szakmaiatlan hozzászólásokat kitörölje!
Kérem mellőzzék a személyeskedő, esetleg másokat sértő hozzászólásokat. Az ilyen bejegyzéseket töröljük, a felhasználót figyelmeztetjük, újbóli esetben pedig ideiglenesen vagy végleg kizárjuk a fórumozók közül!
Tilos a fórumon mások személyes adatainak közzététele az illető kifejezett jóváhagyása nélkül. Tipikusan ilyen adat például mások valódi neve, képmása, címe, magán és munkahelyi e-mail címe, telefonszáma.
Ilyen jellegű adatot tartalmazó hozzászólás esetén az felel az adatok pontosságáért és közölhetőségéért, aki azt megjelenítette.
A fórumtagok megtévesztésére alkalmas regisztráció (több becenév/alteregó használata, illetve már meglévő nevekhez nagy mértékben hasonlító nick regisztrálása) tiltott.

Mindenkinek kellemes és hasznos fórumozást kíván a Moderátor!
Észrevétel, panasz, javaslat esetén ide írhatnak: moderator@demoszthenesz.hu

Re: Logopédusok fóruma

HozzászólásSzerző: ágibági » 2010.08.19. 09:06

Kezdő fórumozó vagyok, most olvastam a kérdésed, talán még aktuális a válasz. Tudtommal most lép hatályba egy új rendelet, miszerint 6 fő/ óra a max. ellátható gyerekek száma, ez már "csak" 120 fő a naplóban.
ágibági

HozzászólásSzerző: Tóth Zsuzsanna » 2010.08.08. 18:00

Sok szeretettel üdvözlök mindenkit !
Azért kerestem meg ezt a fórumot, mert van egy speciális problémám.
20 éves autista fiam van, aki magas IQ-val rendelkezik, nagyon kommunikatív, szeret beszélgetni, kezdeményező a beszélgetésben és széles érdeklődési körrel rendelkezik. Aspergeres autista.
Egy problémája van: gyakran újrakezdi a mondatokat, egy-egy szót hozzátéve. Lassan beszél, nehéz kivárni, hogy elmondjon valamit. Nem dadog, hanem "csak" ennyi a gondja.

Tudom, hogy az autizmus is magyarázza ezt a problémát - talán -, de szeretném megkérdezni, hogy valaki találkozott-e már ilyen jelenséggel ? És ha leszámítjuk az autizmus jelenlétét, nem autistáknál is fordul-e elő ilyen jelenség ?

Ha valaki tudna nekem ötletet adni, hogy hová vihetnél el, hogy segítsenek rajta, nagyon megköszönném.

Köszönöm a választ. Üdvözlettel: Tóth Zsuzsanna
Tóth Zsuzsanna

HozzászólásSzerző: Sopeka » 2010.07.09. 18:23

Sziasztok!

Remélem, nem nyaral mindenki :) , és lesz, aki megválaszolja a kérdésemet. Érdekelne, maximálja-e törvény, jogszabály a -pedagógiai szakszolgálatnál főállásban dolgozó- logopédus által foglalkoztatható/kezelhető gyermekek létszámát? Van-e plafon, vagy annyit kell elvállalnunk, "amennyit csak bírunk", mert nálunk ez a tendencia.

Köszönöm előre is, ha valaki érdemi válasszal tud szolgálni!
Sopeka

Logopédusok fóruma

HozzászólásSzerző: rpeter » 2009.10.11. 22:58

Itt Ön is megbeszélheti logopédus kollégáival kérdéseit!
rpeter
Adminisztrátor

Vissza: A Démoszthenész Egyesület általános fóruma